Църкви

Църкви

Онлайн пътеводител на църквите в България и по света. Всички църкви в България на едно място. Снимки и туристическа информация на най-красивите църкви по света. Църкви , манастири и свещени места. Всички църкви на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замъкът и катедралата в ДърамЗамъкът и катедралата в Дърам
20 Април
Дърамската катедрала е най-големият и съвършен паметник в нормански архитектурен стил в цяла Англия. Дърам (Durham) е неголям английски град, в който цари изискана и спокойна атмосфера.
Кьолнската катедралаКьолнската катедрала
17 Април
Царицата на катедралите на територията на цяла Германия безспорно е Кьолнската катедрала (Kölner Dom). Кьолнската катедрала е туристически символ на цяла Германия.
Базиликата Свети Петър в РимБазиликата Свети Петър в Рим
13 Април
Базиликата Свети Петър доскоро се считаше за най-голямата катедрала в света. В базиликата Свети Петър може да видите един от най-гениалните шедьоври на Микеланджело – Пиета.
Сикстинската капелаСикстинската капела
13 Април
Сикстинската капела (Sistine Chapel) е част от католическия комплекс на Ватикана, главен монумент от Апостолическия дворец, като е официалната резиденция на католическия папа във Ватикана.
Берлинската катедралаБерлинската катедрала
11 Април
Сред бляскавите и грандиозни забележителности на Берлин челно място заема Берлинската катедрала, известна като Берлинер Дом. Снимки на Берлинската катедрала.
Св. Александър НевскиСв. Александър Невски
04 Април
Св. Александър Невски е главният храм на българския патриарх и най-големия в България. Александър Невски е построен с дарения на българи. Александър Невски снимки и информация.
Нотр ДамНотр Дам
01 Април
1
Нотр Дам (Notre Dame) – катедралата на всички катедрали. Овековечена в романа на Виктор Юго – Парижката Света Bогородица, Нотр Дам дьо Пари е най-забележителната църковна постройка в Париж.
Боянската църква Св. св. Никола и ПантелеймонБоянската църква Св. св. Никола и Пантелеймон
31 Март
Боянската църква Св. св. Никола и Пантелеймон е един от най-забележителните храмове в България. Боянската църква е разположена в софийския квартал Бояна в полите на Витоша.
Църквата Свети Николай във ВарнаЦърквата Свети Николай във Варна
31 Март
Църквата Св. Николай във Варна носи официалното име Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Църквата Свети Николай се води единственият храм у нас, построен изцяло със средства на един човек.
Саграда Фамилия в Барселона (Sagrada Familia Barcelona)Саграда Фамилия в Барселона (Sagrada Familia Barcelona)
20 Януари
Считана за символ на Барселона, катедралата Саграда Фамилия е сред най-големите забележителности на Испания. Дело на Антонио Гауди, Саграда Фамилия изобразява раждането, живота и смъртта на Христос.
Джамията Хасан II (Mosque Hassan II)Джамията Хасан II (Mosque Hassan II)
20 Януари
Казабланка е индустриалната и и икономическата столица на Мароко. Точно там се издига джамията Хасан II. С размерите си Джамията Хасан II се счита за най-високото религиозно съоръжение в света.
Синята ДжамияСинята Джамия
21 Дек.
Синята Джамия (Blue Mosque) в Истанбул се издига внушително точно срещу църквата Света София. Синята Джамия в Турция дължи името си на повече от 20-те хиляди декоративни сини плочки.
Света София, Истанбул (Haga Sofia)Света София, Истанбул (Haga Sofia)
21 Дек.
Храмът Света София в Истанбул е най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. До 1520 храмът Света София в Истанбул, Турция, е бил най-голямата катедрала в света.
Катедрала в Солсбъри (Salisbury Cathedral)Катедрала в Солсбъри (Salisbury Cathedral)
05 Дек.
Катедрала в Солсбъри е уникален културно исторически паметник за Англия. Със своята внушителна обител и параклис катедралата в Солсбъри няма равна по размери.
Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат в ДобърскоСв. Теодор Тирон и Теодор Стратилат в Добърско
15 Ноем.
Под сградата на църквата Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат блика малко изворче, което според местните легенди има лечебна сила. Намира се в близост до Разлог и Банско.
Църквата Св. Богородица в БанскоЦърквата Св. Богородица в Банско
14 Ноем.
Църквата Св. Богородица в Банско е построена около 16-17 век, върху основите на средновековна българска църква, разрушена вероятно при османското нашествие.