Църкви

Църкви

Онлайн пътеводител на църквите в България и по света. Всички църкви в България на едно място. Снимки и туристическа информация на най-красивите църкви по света. Църкви , манастири и свещени места. Всички църкви на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Катедрала на Полярното сияниеКатедрала на Полярното сияние
03 Юни
В норвежкия град Алта се намира нетрадиционната Катедрала на Полярното сияние. Катедрала на Полярното сияние е построената съвсем наскоро катедрала и е символ на града. Катедрала на Полярното сияние предлага отлична възможност за наблюдение на феномена
Катедрала Салвадор де АвилаКатедрала Салвадор де Авила
21 Май
Катедрала Салвадор де Авила се намира в град Авила, най-високият град в Испания. Катедрала Салвадор де Авила е построена през периода 11-14 в. Катедрала Салвадор де Авила е първата по рода си в Испания и е обект на много туристически посещения.
Катедралата Сен Етиен в БуржКатедралата Сен Етиен в Бурж
09 Май
Град Бурж в сърцето на Франция е популяран със своята история, част от която е и Катедралата Сен Етиен. Катедралата Сен Етиен в Бурж е известна предимно като Буржската катедрала. Катедралата Сен Етиен е построена през 11 век.
Катедралата в РоскилдеКатедралата в Роскилде
07 Май
Катедралата в Роскилде е сред най-големите атракции в едноименния град. Катедралата в Роскилде привлича годишно над 125 000 посетители. Катедралата в Роскилде е включена в списъка на ЮНЕСКО.
Базилика в АквилеяБазилика в Аквилея
30 Април
Базиликата в Аквилея е част от древен римски град. Базиликата в Аквилея е изградена в романски стил. Базиликата в Аквилея е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Църква Санта Мария деле ГрациесЦърква Санта Мария деле Грациес
30 Април
Санта Мария деле Грациес се намира в Милано, Италия. Санта Мария деле Грациес има красива и внушителна архитектура. Санта Мария деле Грациес е включена в списъка на ЮНЕСКО.
Църква Свети Михаил в ХилдесхаймЦърква Свети Михаил в Хилдесхайм
24 Април
Църквата Свети Михаил е една от най-известните църкви в Хилдесхайм. Църквата Свети Михаил е щедьовър на отоновското изкуство. Свети Михаил е включена в списъка на ЮНЕСКО.
Християнската научна църкваХристиянската научна църква
23 Април
Християнската научна църква се намира в Бостън. Християнската научна църква е основана през 1879 година. Християнската научна църква е основана от Мери Бейкър Еди.
Червената църква край ПерущицаЧервената църква край Перущица
23 Април
Червената църква е един от най-удивителните културно-исторически паметници от V-VI век в България. Червената църква се намира край Перущица. Червената църква е раннохристиянската базилика посветен на Богородица.
Дървените църкви в МарамурешДървените църкви в Марамуреш
22 Април
Дървените църкви в Марамуреш се намират в Румъния. Дървените църкви в Марамуреш са включени в списъка на ЮНЕСКО. Дървените църкви в Марамуреш датират от 17-18 век.
Дървените църкви на остров КижиДървените църкви на остров Кижи
17 Април
Дървените църкви на остров Кижи са уникален древен комплекс. Дървените църкви на остров Кижи са включени в списъка на ЮНЕСКО. Дървените църкви на остров Кижи се намират в република Карелия.
Катедрала в МоденаКатедрала в Модена
12 Април
Катедралата в Модена е една от най-големите катедрали в Северна Италия. Катедралата в Модена датира още от 12 век. Катедралата в Модена е включена в списъка на ЮНЕСКО.
Улу джамия в БурсаУлу джамия в Бурса
11 Април
Улу джамия се намира в Бурса, Турция. Улу джамия е най-голямата джамия в града и е основна туристическа дестинация. Улу джамия има уникална архитектура.
Базилика Свети Франциск в АсизиБазилика Свети Франциск в Асизи
03 Април
Базиликата Свети Франциск се намира в Асизи, Италия. Базиликата Свети Франциск има дълга история. Базиликата Свети Франциск е почти напълно срината от земетресения през 1997 година.
Дърамска катедралаДърамска катедрала
20 Март
Дърамската катедрала се намира в английския град Дърам. Дърамската катедрала е истинска величествена крепост. Дърамската катедрала е известна с огромните си размери.
Катедралата БагратиКатедралата Баграти
15 Март
Катедралата Баграти се намира в грузинския град Кутаиси. Катедралата Баграти е построена през 11 век. Катедралата Баграти е една от най-красивите църкви в Грузия.
Катедралата в НоричКатедралата в Норич
11 Март
Норичката катедрала се намира в град Норич, графство Норфолк, Англия. Катедралата в Норич е една от най-великолепните сгради за своето време и една от най-големите църкви в Европа. Строежът на Катедралата в Норич започва през 1096 г.