Църкви

Църкви

Онлайн пътеводител на църквите в България и по света. Всички църкви в България на едно място. Снимки и туристическа информация на най-красивите църкви по света. Църкви , манастири и свещени места. Всички църкви на едно място.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Църквата Св. Климент в ОхридЦърквата Св. Климент в Охрид
12 Февр.
В старата част на град Охрид, в близост до горната порта, през 1295 г. е построена църквата Св. Богородица, известна днес като Св. Климент. Църквата Св. Климент е една от най-старите в града. Св. Климент се датира някъде в края на ХIII в.
Църквата Сен Шапел де ПариЦърквата Сен Шапел де Пари
28 Януари
Сен Шапел де Пари е красива готическа църква, построена в средата на тринадесети век. Сен Шапел де Пари се намира в Париж. Сен Шапел де Пари е била архитектурен център на кралския двор.
Църквата Св. Йоан Канео, ОхридЦърквата Св. Йоан Канео, Охрид
11 Януари
Православната църква Свети Йоан Канео е красива църква в Охрид. църква Свети Йоан Канео е посветена на македонския Свети Јован Богослов – Канео. Църква Свети Йоан Канео е разположена на скала над Охридското езеро.
Дижонската катедралаДижонската катедрала
07 Януари
Дижонската катедрала е най-голямата забележителност на красивия френски град Дижон. Дижонската катедрала носи името на Свети Бенигнус Дижонски. Дижонската катедрала притежава уникална крипта
Kатедралата на УейкфилдKатедралата на Уейкфилд
21 Дек.
Катедралата на Уейкфилд е най-голямата забележителност, която могат да видят туристите тук. Катедралата ма Уейкфилд носи името на Вси светии. Катедралата на Уейкфилд е започнала да се строи през 13 век
Храма Сен Жермен де ПреХрама Сен Жермен де Пре
07 Дек.
Храмът Сен Жермен де Пре се намира в Париж. Храмът Сен Жермен де Пре е известен като мястото, където се намира гробницата на меровингските крале. Храмът Сен Жермен де Пре се издига на левия бряг на река Сена.
Катедрала ФрауенкирхеКатедрала Фрауенкирхе
04 Дек.
Фрауенкирхе или известна още като Църквата на Дева Мария в Нюрнберг е впечатляваща тухлена готическа постройка. Фрауенкирхе е емблематична с механичния часовник на фасадата си. Фрауенкирхе е била замислена като кралски параклис.
Параклисът на кадетите на военновъздушните сили в САЩПараклисът на кадетите на военновъздушните сили в САЩ
04 Дек.
Параклисът на кадетите на военновъздушните сили на САЩ е уникален със своята футуристична архитектура. Параклисът на кадетите на военновъздушните сили в САЩ е завършен през 1962-1963 г. Параклисът на военновъздушните сили има 17 уникални кули.
Катедралата Свети Вартоломей в ПилзенКатедралата Свети Вартоломей в Пилзен
03 Дек.
Катедралата Св. Вартоломей е една от най-големите забележителности на град Пилзен. Катедралата Св. Вартоломей се намира в сърцето на града. Величествената катедралата Св. Вартоломей е строена в продължение на няколко века.
Базиликата Сан МаркоБазиликата Сан Марко
16 Ноем.
Базиликата Сан Марко във Венеция е една от емблематичните постройки във Венеция. Базиликата Сан Марко се намира на Палацо Дукале. Базиликата Сан Марко е построена през 829 година.
Черна църква в БрашовЧерна църква в Брашов
16 Ноем.
Черната църква в Брашов е призната за най-голямата атракция на румънския град. Черната църква е най-голямата църква от готически тип между Виена и Истанбул. Черната църква се извисява над стария град на Брашов.
Старата катедрала в СаламанкаСтарата катедрала в Саламанка
01 Ноем.
Позната на местните като Катедрал Виеха, Старата катедрала на Саламанка е една от емблемите на града. Старата катедрала на Саламанка е плътно прилепена до Новата катедрала. Старата катедрала на Саламанка е завършена през 13 век
Базилика на Националната СветиняБазилика на Националната Светиня
01 Ноем.
Базиликата на Националната Светиня на непорочното зачатие се намира във Вашингтон. Базиликата на Националната Светиня на непорочното зачатие е великолепна католическа църква и най-висока сграда във Вашингтон.
Катедралата Христос СветлинатаКатедралата Христос Светлината
01 Ноем.
Катедралата Христос Светлината се намира в Оуклънд. Катедралата Христос Светлината представлява истинско творение на архитектурното изкуство. Катедралата Христос Светлината е известна и като своеобразен дворец на бедните.
Вискирхе БаварияВискирхе Бавария
16 Окт.
Вискирхе е великолепна църква, намираща се в немското градче Щайнгаден. Вискирхе очарова с украсата и архитектурата си. Вискирхе e включена в списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство.
Мемориална църква Кайзер Вилхелм в БерлинМемориална църква Кайзер Вилхелм в Берлин
16 Окт.
Мемориална църква Кайзер Вилхелм е един от националните исторически паметници в Берлин. Мемориална църква Кайзер Вилхелм се намира на на площад Брайтшайдплац. Църквата Кайзер Вилхелм е строена между 1891 и 1895 г.
Катедралата във ВаленсияКатедралата във Валенсия
15 Окт.
Катедралата във Валенсия е безспорната архитектурна забележителност на испанския град. Катедралата във Валенсия се отличава с куполи, боядисани в синьо. История на Катедралата във Валенсия.